Thursday, January 1, 2009Assalamualaikum wrh,. wbr,. dan salam sejahtera,

Selamat berjumpa melalui halaman blog "BLOG@1".

Halaman blog ini diadakan untuk orang ramai menyertai perbincangan dan memberikan pendapat mengenai topik-topik yang dibicarakan dalam program "BLOG@1" di RTM 1 setiap Jumaat pukul 10.30-11.00 malam.

Objektif utama halaman blog ini ialah untuk menggalakan dialog dan merangsang daya fikir konstruktif masyarakat terhadap apa sahaja isu yang diperkatakan.

Diharapkan ruangan ini dapat digunakan dengan baik oleh semua kita.

Pengendali blog ini meminta komen dan pandangan disampaikan secara berhemah, bertanggungjawab; dan dengan bahasa yang boleh memperkayakan budi dan wasilah kita, sebagai bangsa yang memilikki sejarah dan budaya hidup indah dan gemilang.

Seboleh mungkin gunakanlah nama sebenar, walaupun yang diutamakan ialah nilai tinggi buah fikiran anda.

Terima kasih dan selamat berblog
Idaham

17 comments:

 1. Assalamualaikum & Salam Tahun Baru,

  Saya adalah peminat rancangan Blog di TV1.
  Syabas kepada RTM kerana menyiarkan rancangan khusus untuk para blogger!

  ADHA
  www.myadha.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

   Delete
 2. Salam hormat;

  Terima kasih kepada pihak RTM yang menyiarkan rancangan blog@1 ini. Saya berharap, akan lebih ramai lagi blogger-blogger baru muncul untuk berkongsikan pandangan dan pendapat.

  Diharap, dengan blog sebagai medium, kita membaca dan menilai sebarang post dari pelbagai perspektif.

  Sebagai contoh, isu palestin kita membaca sebagai :
  1. pemerhati
  2. mangsa kekejaman
  3. pihak yang ingin membantu
  4. dan lain-lain

  Yg Benar
  RK ( rajakamil.com )

  ReplyDelete
 3. Selamat berkenalan saudara Adha, RK daripada www.rajakamil.com .
  Hehe, blog saya lebih kepada pemasaran/perniagaan internet.

  Apa-apapun, isu palestin baru-baru ini telah memberikan saya gambaran, bagaimanakah "trend serangan" yahudi laknatullah tu.

  Jika kita perasan, serangan sebelum ini dibuat pada Piala Dunia, EURO, Olimpik dan yang terkini dibuat pada tahun baru (sehari sebelum).

  Semua tu, pada pendapat sayalah, dirancang untuk mengalihkan mata masyarakat. Tak percaya, cuba tanya anak-anak kita tentang serangan terbaru ni?

  Seperti perbincangan dengan blogger yang baru tadi (maaf saya susah nak ingat nama orang), Firework on new year, Fire Works On Gaza.
  itu lah sedikit komen saya. Bagaimana pendapat yang lain?

  ReplyDelete
 4. apa pandangan Tun mengenai demantrasi dan boikot barangan israel.adakah boikot ini memberi kesan positif bagi menghentikan serangan keatas negara palastine.

  ReplyDelete
 5. Assalamualaikum Sahabat Bloggers ...

  Mohon untuk letakkan / linkkan streaming video sepanjang rancangan Blog@1 malam ini (Jumaat / 09-Januari-2009) Bersama Ybhg Tun Dr.Mahathir. Mohon kerjasama tuan kerana pihak saya akan cuba masukkan video program tersebut dalam laman kami di : www.KMU.net.my (Kelab Maya UMNO)

  Kerjasama tuan amatlah dihargai, terima kasih. teruskan berblog ... semoga terus maju jaya!

  Wassalammmm ........

  AloQStaQ
  http://AloQStaQBlog.blogspot.com

  ReplyDelete
 6. Salam,
  Tolong pantau rancangan mu - ada seorang yg crosstalk, asyik memekik aje.
  WJK

  ReplyDelete
 7. Saya cadangkan agar laman ini menyiarkan/memuatkan semua rancangan Blog@1 yang dah lepas, boleh jadi sebagai rujukan dan promosi kepada rancangan tersebut.

  raja iskandar
  riskandar.blogspot.com

  ReplyDelete
 8. saya ialah peminat rancangan blog.

  blog saya merupakan blog politik.
  jininglinneutral.blogspot.com
  jininglinneutral.wordpress.com.
  sila beri komen dan pendapat anda.
  saya akan menerimanya dengan hati yang terbuka.

  jininglinneutral.blogspot.com

  jininglinneutral.wordpress.com.

  ReplyDelete
 9. Saya adalah peminat rancangan Blog@1 di tv1.

  Saya baru berumur 18. Blog saya adalah

  http://rethnaraj.blogspot.com

  Blog tersebut adalah tentang cara2 pembinaan blog. Blog saya turut memberikan pelbagai pilihan kepada blogger2 yang baru untuk menukar template blog mereka, menambah widgets, dan pelbagai tools lagi.

  Bahasa uama blog saya ialah Bahasa Inggeris. Namun, saya akan buat versi bahasa Malaysia tidak lama lagi.

  Sila lawat blog saya dan berikan komen anda.

  terima kasih..

  ReplyDelete
 10. Helooo Bro,
  Kalau tak pernah dan malas update jangan buka blog dan promo blog ini di RTM.

  ReplyDelete
 11. Anda sering gagal dalam perniagaan,percintaan,kenaikan pangkat,kurang populariti,sentiasa kesempitan wang,diganggu makhluk wujud atau ghaib dan ingin menaikkan Nur Aura sila layari laman ini > http://alammistik98.blogspot.com/
  mungkin di sini ada bahan mistik yang boleh memberi anda harapan.

  ReplyDelete
 12. Assalamualaikum,tahniah kerana bukan sahaja menerbit rancangan...malahan sudah punya blog. Namun seeloknya blog ini perlu sentiasa dikemas kini.Mungkin rancangan blog@1 boleh menjemput blgger lingkungan 18 ke bawah....hehehe suara orang muda katakan

  ReplyDelete
 13. oh lupa pula blog saya http://tanya-ustaz.blogspot.com...bekas blog saya http://intersaberbadar.blogspot.com

  ReplyDelete
 14. tahniah! ia rancangan yg bagus & santai.. bak kata pendapat di atas, kalau boleh blog ini boleh meng-upload-kan video rakaman blogger & meletakkan pautan-pautan blog yg sudah ditemuramah di side-bar ;-)

  p/s: bila nak jemput pengarah filem/blogger berikut:
  mamat khalid
  amir muhammad
  yasmin ahmad

  ReplyDelete
 15. Bagus juga ada program "Blog" yang sangat diminati orang pada masa kini dan seluruh rakyat boleh bertukar pandangan dan berkongsi pengalaman dengan dunia penulisan mereka..

  ReplyDelete
 16. Salam ziarah,nice info n blog.Nak info yang cambest x ? jom join n lawat blog saye ni di http://tolongsenyap.blogspot.com

  ReplyDelete